Blogitekstien tekijänoikeudet säilyvät allekirjoittaneella. Verkkomaailmassa toisten tekstien kopioiminen on erittäin helppoa, muttei kuitenkaan sallittua. Toisten blogikirjoituksia ei saa kopioida myöskään sellaisenaan vailla lähdeviitettä. Jos aijot linkittää tekstini tai blogini muille sivuille, niin ilmoitathan siitä etukäteen, jotta voin varmistua käyttötarkoituksesta. Pitäisin sitä hyvänä tapana.

tiistai 22. marraskuuta 2011

Rikosoikeuden ryhmätyön case-analyysi

Seuraavana proggiksena on keskittyä tuohon rikosoikeuden ryhmätyöhön, jossa meillä on sellainen case-analyysi, eli pitää analysoida sitä millaiseen lopputulokseen siinä päädytytään tuomion kannalta. Täytynee sanoa, että meidän tuo keissi on todella mielenkiintoinen ja se on jo hyvällä mallilla. Se pitäisi vielä saada paperille laitettua, joten sekin tapahtunee tässä tämän viikon aikana. Ja sitten se on toivon mukaan valmis etuajassa. Palautuspäivähän on viimeistään 7.12.

Ääääh, sitten tuo englanti.... mä en oikeasti kestä, kun sieltä pukkaa noita tehtäviä koko ajan. Niiden sivumäärä on nimittäin kasvanut... nyt on jo 20s study package! :( Teepä sellainen tuossa viikossa kaikkien muiden kurssien, tenttien ja luentojen ohella ;) Oon myöhässä tuon palautuksen kanssa, mutta veikkaan, että niin on kyllä moni muukin.

Sitten niitä jäljellä olevia tenttejä...

Mä tein tuossa aiemmin syksyllä tuon oikeudellisen ratkaisutoiminnan ja päätin nyt, että menen korottamaan sitä joulukuun alussa (5.12). Mulle pompsahti siitä melkein lukematta kolmonen, mutta kun siitä tentistä olisi enemmällä panostuksella saanut täydet pojot, niin päätän nyt korottamaan sitä.

Nyt on sitten muuten syksyllä käyty kaikki nämä pakolliset yleiset oikeusjärjestysopinnot. Eli ihan hyvin on klaarattu nämä 45op, jotka oli suorittamatta. (Ympäristöoikeus suoritetaan oppimispäiväkirjalla, joten se ei ole laskussa vielä mukana, kun kurssi on kesken)

Paitsi pienenä kysymysmerkkinä voi tosin olla tuo perhe-ja perintöoikeus... menee varmaan läpi, mutta millä arvosanalla? Kenties käyn korottamassa sen sen keväällä, jos sieltä putkahtaa huono arvosana?! Kun osa vastauksista meni vähän metsäään.

Ja voin muuten suositella kahden tentin tekemistä samaan aikaan. Se on mahdollista ja aikaa siihen riittää hyvin. Ite kun tein viime kuussa kaksi tenttiä samaan aikaan, niin olin jo valmis 2h, mutta se edellyttää sitä, että hallitsee asiat. Tosin, jotkuthan istuvat siellä sen 4h, kun koittavat miettiä asioita, jos ne vaikka palautuisivat mieleen.

Mulla on tapana aina tentissä tehdä miellekartta ja sitten vasta lähteä kirjoittamaan jäsenneltyjä vastauksia. Jotenkin se on paljon helpompaa ja siinä huomaa heti, jos lähtee väärälle raiteelle.

Eli aika huima syksy on kuitenkin ollut, kun kaikkea on väännetty töiden ohella. Onneksi nyt helpottaa! :)

maanantai 21. marraskuuta 2011

Perhe - ja perintöoikeuden tentti ohitse!

Joo, olipa aika mielenkiintoinen tuo perhe- ja perintöoikeuden tentti. Kysymyksiä siinä oli neljä:

1) Avoliittolain 8 §, eli mitä hyvitystä toinen osapuoli saa avoeron sattuessa. (Sovelsin tähän avioliittolakia, kun en muistanut kaikkea avoliitosta, heh)

2) Mortti, Vertti ja Hessu case. Mortti oli saanut ennakkoperintönä 40 000 EUR, ja Hessu ( ei sukua) oli saanut pari päivää ennen Mortin ja Vertin isän kuolemaa lahjaksi  160 000 EUR arvoisen veneen. Pesän reaaliarvo oli 0 EUR, eikä ollut velkoja.

a) Vertti vaatii lakiosuuteensa hyvitystä, mutta Mortti ei. Miten jako menee?
b) Mortti vaatii täydennystä lakiosuuteensa Hessulta ja Vertiltä. Miten jako menee?

3) Millä tavoin täysi-ikäinen henkilö voidaan todeta toimintakyvyttömäksi ja sen edellytykset? (Muotoilinkohan oikein?) En muista ihan kokonaisuudessaan.

4) Testamentin eri kannetyypit. (Oli vähän ufo, kun en muistanut, joten sovelsin sinne jotain omaa, heh!)

Saapa nähdä, että millainen arvosana tuostakin nyt tulee? :)

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Ympäristöoikeuden kurssin toinen päivä

Olipahan tuo ympäristöoikeuden kurssin toinen päivä paljon anteliaampi kuin se perjantain. Sai sentään enemmän irti itse aiheesta, mikä oli positiivista. Aika puuduttavaa oli kuitenkin istua melkein 6h siellä lauantaina ja kun siellä oli niin tunkkasta välillä, niin meinasin nukahtaa :) Onneksi ne tauot tulivat, niin pääsi vähän happihyppelylle.  Ensi kerralla otan kyllä omat kahvit mukaan, se masiinan kahvi oli nimittäin hirveetä litkua. Tosin pitänee löytää joku pulju ensin, josta saa siihen aikaa aamusta kahvia mukaan, heh! :)

Arvatkaas muuten, että kenellä oli se 4 tehtävä, joka oli melkein kympin (9,5) suoritus Määtän mukaan? ;)  Harmi, kun noita ekoja tehtäviä ei laskettu siihen arvosanaan mukaan, kun se oli vaan sellaista lämmittelyä. Pitääkin ottaa nyt seuraaviin tehtäviin tavoitteeksi tuo, että vetäisee kaikista tehtävistä maksimipojot, kun tuo oppimispäiväkirja ei samalla tavalla sytytä. Vaikka sen päiväkirjan vaikutus onkin se yli 90% koko arvosanasta. No, jos sinnekin alkaa analysoimaan noita asioihin liittyviä keissejä samalla tavalla, niin ei sekään liene mitenkään mahdotonta, että vetäisee sen 5 sieltä. Tosin sinänsä aika törkeetä, että kaikille se arvostelu ei ole yhdenvertaista. Kun avoimen puolella opiskelevat saavat helpommin sen arvosanan...! Teen protestin! ;) Pitääkin kirjoittaa siihen alkuun heti  vitsillä perustelut, että miksi mun opintopäiväkirja pitää arvostella samoin perustein kuin avoimen puolen opiskelijoiden ja laittaa ne pykälät siihen, heh heh!;)

Nyt on kuitenkin kirjoitettu oppimispäiväkirjaa ihan hyvin tuloksin ja eilen oli ympäristöoikeuteen liittyvä uutinenkin uutisissa, wink wink ;) Eli tää kurssi on alkanut ihan lupaavasti. Huomisen tentin jälkeen voikin tehdä sitten nuo ympän kotitehtävät ja sen jälkeen palata taas rikosoikeuden ryhmätyön pariin. Onneksi se ryhmätyö on saatu kaikesta huolimatta etenemään, niin ei tule siitäkään mitään stressiä. Tosin tuo englanti stressaa kaikista eniten, kun sielä AINA pukkaa niitä tehtäviä ja niitä pitäisi aina ehtiä tekemään ja sitten se suullinen esitelmä sekä kirjallinen tuotos.. Tuleepahan todella kiireinen marraskuun loppu.  Kyllä se kuitenkin kannattaa, kun opintopisteitä sitten kilahtaa taas plakkariin ja tässä on enää alle kuukausi jälkellä, kun tämän vuoden opinnot ovat jo kasassa.

Pitää tuota kevättä tarkistella ensi viikolla ja tsekkaa, että mitkä kurssit vielä puuttuvat, kun niitä ei ole kuin muutama enää jäljellä + kandisemma. Sitten voikin alkaa jo kääntää katsetta niihin maisteriopintoihin, eli rikosoikeuden syventäviin kursseihin. Niitäkin kuitenkin menee ihan kohtuullisesti keväällä. Pitää katsoa, että pystyykö ensi kesänä suorittamaan vielä jotain, mutta pahoin pelkään, että ei pysty, kuin korkeintaan 2 kirjatenttiä. Avoimenkaan puolella ei mene oikein mitään sellaisia kursseja kesällä, joita voisi liittää tuohon maisterinopintoihin paitsi ilmeisesti se advanced-enkun kurssi.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Avoimen Moodlesta outoa liikennettä blogiini

Ja voisko joku avoimen yliopiston puolella oleva opiskelija kertoa, että mikä takia mun blogiin tulee liikennettä näistä osoitteista:

moodle.aducate.fi sekä http://moodle.aducate.fi/course/view.php?id=50

Onko sinne laitettu joku linkki tänne mun blogiin lupaa kysymättä (olisi toivottavaa kysyä ensin), vai mistähän mahtaa olla kyse? Itse kun en pääse näkemään noita yleisiä oikeusjärjestysopintoja, koska ne ovat salasanan takana....

Ympäristöoikeuden viikonloppukurssi alkoi

Nyt on sitten tämä Hämeenlinnankin nähty ja olen aika pettynyt! Mun hotellihuoneessa ei toimi TV, mikä siis on elinehto mulle, heh! Tosin ehkä se on hyväkin, koska nyt tulee pakostakin luettua siihen perhe-ja perintöoikeuden tenttiin (joka on maanantaina) ilman häiriötekijöitä, mikäli tätä nettiä ei lasketa sellaiseksi. Niin ja sitten en aluksi bongannut täältä keskustasta yhtään ruokakauppaa... mihin ne on oikein piilotettu, siis ne isommat?? Oli pakko kysyä vastaan tulevalta rouvalta, että missä sellainen löytyi ja se olikin ihan nurkan takana tuollainen Valintatalo, jossa tosin hyllyt olivat aivan tyhjinä... enpä sitten ostanut huomiseksi evästä sinne luennolle! Pitää aamulla mennä uudestaan tiirailemaan, jos jostain löytyisi paremmat apajat..

Sitten itse asiaan eli siihen Ympäristöoikeuden kurssiin. Mä olen suoraan sanottuna aika pettynyt siihen. Ensinnäkin sen kurssin sisältöön ja toiseksi siihen, että sitä kurssia ei vedetä samalla lailla kuin tutkintopuolella, eli sieltä tipahtaa nyt muutamia oleellisia asioita pois, kun Määttä joutui vähän soveltamaan sitä kurssia avoimeen sopivaksi, kun lähtötasot ovat kaikilla erilaiset. Noh, eihän sille tietenkään mitään voi, mutta se on harmi niille tutkinto-opiskelijoille, jotka lukevat sitä pääaineena ja tulivat nyt tuonne Hämikseen sitä tekemään. Ainakin näin yleisvaikutelman perusteella tuo kurssi on aika läpihuutojuttu, kun ei siinä ilmennyt mitään uusia asioita materiaalin perusteella, ainakaan vielä ... kop kop! No ainakin tuo mulle sopii, kun siitä saa helpolla hyvän arvosanan.

Lisäksi mua ja luulen, että kaikkia muitakin myös huvitti niiden ennakkotehtävien mallivastaukset sekä ne väärät vastaukset. Mun mielestä kaiken huippu oli se, että porukka oli ottanut suoraan wikipediasta.... siis wikipediasta ne jutut, heh! Mä en vieläkään oikein käsitä.... ehkä ne oli niitä, joilla tuo oikeudellinen ajattelu ei vielä pelaa vaan kunnolla  Ja sitten mua huvitti se, kun tehtävän ohjeistuksissahan oli ne ohjeet, että miten oikeudelliset kirjoitustehtävät tulee laatia, niin nyt tuolla varmaan  95%:lla oli kaikki ihan väärin, johtuen vaan siitä, etteivät viittineet katsoa niitä ohjeistuksia sieltä ja siis oikeesti.... kuka ei laita § -merkkiä????! :)

No onneksi itellä oli kaikki tehtävät oikein ja olipa niistä muutama malliesimerkkinäkin, mutta kyllä muuten huomaa, että tarkkana pitää aina olla. Varsinkin kun nyt lukee rikos-ja prosessioikeutta pääaineena, niin se merkkaustapa on vähän erilainen, mutta onneksi se on vaa tää kurssi, jossa joutuu opettelemaan hieman "uudet" tavat ja sit voi palata hyvillä mielin taas entiseen merkkaustapaan, kun se tulee niin selkäytimestä. Tai siis mitään muutostahan ei muuta ole kuin jättää vaan se "luku"-sana siitä edestä pois.

Tosin se pitää sanoa, että eri kursseilla on eri maikoilla erilaiset kirjoitusohjeistukset käytössä. Toiset sanovat suoraan, että pitää merkata samalla lailla, kun tekisi kandin työtä ja toiset taas päästävät paljon helpommalta. Tää Määttä on siitä välimaastosta ihan selkeesti. Eli liian tiukka, mutta ei liian hövelikään. Tosin ne ketkä eivät ole aikaisemmin paljoa oppimistehtäviä, kirjallisia töitä tai esseitä vääntäneet, niin tuo voi olla aluksi aika vaikeaa. Ite kun tein 4,5kk aikana väyläopinnoissani useita kymmeniä kirjallisia töitä (luku taitaa olla mainittuna entisessä blogissani), niin siinä kyllä aika tarkkaan opeteltua nuo mallikelpoiset merkkaustavat, ja ne ovat oikeasti kantaneet hedelmää, kun ne silloin kunnolla opetteli. Nyt pääsee niin paljon helpommalla :)

Sitten mua vähän ihmetytti siellä paikan päällä ne henkilöt, jotka puhuivat koko ajan asian vierestä eivätkä ollenkaan siitä itse asiaan liittyvästä. Tai no, helppoahan se täältä blogin kautta kommentoida, kun en itse kommentoinut mihinkään siellä paikan päällä, mutta vaan sen takia, kun en viitti tuoda itseäni esille :)

Enemmän mua olisi kiinnostanut kunnella niiden henkilöiden kannanottoja, jotka työskentelevät ympäristöalalta, koska ne ovat usein ne, jotka tietävät eniten ja nyt ainakin muutama niistä ei viittinyt sanoa mitään, kun huomasivat ettei se kannata. Ainakin mun lähellä istuva tuhahti, että "Hän ottaa nyt tirsat, kun tää on niin boorig " :D Mua vaan niin hymyilytti, kun olin samaa mieltä :)

Tuolla on nyt vähän liikaa sellaista porukkaa, joka koittaa ihan selkeästi kepillä jäätä ja  sen takia yrittää olla aktiivisesti keskusteluissa mukana, mutta aivan tuloksetta.

Saapa nähdä, että millainen se huominen päivä on. Toivottavasti paljon rikkaampi kuin tämän päiväinen, että saisi tuosta kurssista jotain irtikin.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Ympäristöoikeuden ennakkotehtävä tupsahti

Tänään sitten putkahti mailiin ensimmäinen ennakkotehtävä tuonne ympäristöoikeuden kurssille, niin tein sen samantien, kun mua ei oikein napannut tehdä noita englannin tehtäviä! ;)

Ne tehtävät ovat nyt muuttuneet  tällä  enkun jatkokurssilla vähän turhan haastavaksi tai siis liian pitkiksi, joissa joutuu ajattelemaan ihan liikaa, eikä voi vaan suoraan tehdä niitä. Ne ovat muuttuneet enemmän sellaisiksi esseen tyyppisiksi, joten se kai tässä mua nyt hiertää eniten..  Ja siis oikeesti.... nyt sillä kurssilla joutuu pölöttämään 30min yksin kaikkien edessä skypessa, kun viimeksi oli vain 20min....! Mitenköhän tuostakin vielä selviän...???

Ja sitten mulla on tuo rikosoikeuden ryhmätyö, jossa mun ryhmässä on yksi oikein yli-innokas opiskelija, joka heti vaatii niitä valmiita vastauksia, että miten se ryhmätyö hoidetaan yms (ehdottaisi itse ensin). Mulla paloi siihen vähän käämi ja kirjoitin sille, että josko tämän viikon kuluessa minä katselen tehtävää ja palaan asiaan omin ajatuksin, että mitä olen siitä keissistä mieltä ja mitkä lainkohdat soveltuvat siihen ja sen jälkeen voidaan katsoa, että miten se ryhmätyö oikeasti jaetaan. Onneksi se kolmas tyyppi siinä oli samaa mieltä kuin minä, heh! :)

On kuitenkin pakko todeta, että oma aika on rajallista, kun kuitenkin on työt ja muut kurssit hoidettavana sekä tenttiin lukeminen samaan aikaan. Varsinkin nyt, kun on tentti tulossa ensi viikolla, eikä sitä yhtään auta, että joutuu vielä sinne "Hämptoniin" matkustamaan! :)

Mutta joo, jos vielä koittaisi tuota englantia vääntää, että saisi ne palautettua huomenna.

lauantai 12. marraskuuta 2011

500 000 suomalaisen sähköpostiosoitteet jakoon (Itä-Suomen yliopiston mailit mukana)

Eikö mikään ole enää pyhää hakkereille???

Ihan vinkiksi teille muillekin, kun tänään taas ilmestyi tuo lista 500 000 suomalaisen sähköpostiosoitteista, niin sielläpä taas komeilee Itä-Suomen yliopiston sähköpostit. Eli teidän kannattaa käydä vaihtamassa pikaisesti ne salasanat sieltä. Lisäksi siellä oli mun kaksi muutakin sähköpostia listalla (gmail ja luukku)... että ovat taas aika moneen tietokantaan hakkeroineet. Kaiken huippuna on se, että ne meinaavat julkistaa salasanat kaikille!!

Alkaa oikeesti tässä mitta tulla täyteen, kun ensin joutui henkilötunnus yleiseen jakoon ja nyt lähti mun mailiosoitteet vielä yleiseen jakoon. Taas joutuu tekeemään erinäisiä turvaamistoimia, tosin nyt pääsee hieman helpommalla, kuin viimeksi, kun tarvii vain vaihtaa salasanat, mutta silti! :(

Nyt kyllä alkaa riittämään tuollainen touhu!!! :(

perjantai 11. marraskuuta 2011

Oikeudellisen ratkaisutoiminnan tentti ohitse!

Nyt on sitten tuo oikeudellinen ratkaisutoiminnan tentti käyty tekemässä etätenttinä. Täytyy kyllä sanoa, että kun luin niitä vanhoja tenttikysymyksiä niin tulihan sieltä suoraan se yksi kysymys sinne! :) Eli tentissä oli 4 tehtävää ja jokaisesta tehtävästä sai sen 5p eli maksimipistemäärä oli tuo 20p. Eli pitää saada vähintään 10p, että pääsee tentistä läpi. Mä en valitettavasti nyt muista kaikkia kysymyksiä, kun olen kipeenä ja muisti ei pelaa, mutta nämä kaksi ainakin muistan:

1. Leksikaaliset ja syntaktiset tekijät
2. Reaalinen harkinta
3?
4?

Jos joku teistä kävi tekemässä tuon saman tentin tänään, niin saa aivan vapaasti täydentää :)

Niin ja tuo uusi etätenttipaikka (Helsingin aikuisopisto) oli huomattavasti paljon parempi kuin se Helsingin seudun kesäyliopisto, jossa ei enää järjestetä niitä perjantai aamutenttejä! :(

Seuraavana tenttinä onkin vuorossa tuo perhe-ja perintöoikeus ja se ainakin on mielenkiintoista, mutta siihen aloitan lukemaan vasta, ku oon terve, eli ensi viikolla! :) Ehkä nyt viikonloppuna jotain kattelen varmuuden vuoksi, heh!

Olikos teillä tänään tenttejä ja jos oli, niin mitä? :)

PS. Tietääkö kukaan, että mikä kirja tulee tuohon ympäristöoikeuden perusteet kurssille?
       Kun sitä ei ole mainittu missään.. tai sitten olen yksinkertaisesti todella puusilmä! :D

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Tietomurto Itä-Suomen Yliopiston moodleen?

Olen aika järkyttynyt tällä hetkellä, kun luin vasta tänään tuon uutisen tietomurrosta, jossa 16 000 suomalaisen tiedot ovat vuotaneet ulkomaalaiselle palvelimelle ja leviävät kulovalkean tavoin netissä.

Omat tietoni nimittäin löytyvät sieltä ja mielenkiintoisen tästä tekee se, että erään tietoturva-asiantuntijan mukaan suurin osa nimilistalla olevat ovat opiskelijoita ja ne tiedot ovat saatu oppimis/verkkoympäristö moodlesta?!? Eli onko nyt Itä-Suomen Yliopiston palvelimelle murtauduttu ja saatu mun tiedot sitä kautta ko. listalle. Onko teidän muiden nimiä sieltä löytynyt?! Ootteko katsoneet maikkarin ja iltalehden sivuilta, kun on se linkki olemassa, jossa näkyy pelkät etunimet oma syntymäaika??

Aika järkyttävää ja shokeraavaa on tuollainen käytös, että pitää toisten tietoja levitellä!!!!

Toivottavasti se taliaivo jää pian kiinni!!!

lauantai 5. marraskuuta 2011

Marraskuun agendalla 5 kurssia, joista 2 tulee tentti

Sain juuri tehtyä enkusta tuon Critical Summaryn ja ei muuten ollut mikään helppo nakki, kun se oli 5 sivua pitkä.. Lisäksi tänään olen tehnyt tuon enkun jatkokurssin tehtäviä 3h eikä tuo "pharaprasing" ole mun vahvin alue puhumattakaan mistään "theses statement" - jutuista saatika niiden muokkaamisista oikeaan muotoon annetuista.

Tuo on vähän sellaista pilkun viilaamista ja vieläkin mulla on kolme kohtaa tekemättä yhdestä tehtävästä, mutta onneksi niitä voi mietiskellä vielä parisen päivää, että miten päin ne siihen laittaisi.

Sit sekin on aika jännä juttu, että tästä kurssista on kasassa nyt 3op ja mulle tulee vielä lisäksi ilmeisesti tästä jatkokurssista myös 3op, eli sitten mulla puuttuisi vielä 2 op siitä maisterin advance enkusta. Pitänee kysyä siltä maikalta, että voisko sen puuttuvat 2op sitten tehdä tähän samaan syssyyn, niin ei tarvitsi sitten enää myöhemmin käydä tuota puuttuvaa 2op enkkua. Kielikeskus ainakin nyt vahvisti mulle, että mä saan 4op suoraan käännettyä tästä tuohon kandiin ja niistä lopuista keskustellaan suoritusten jälkeen.

Olen tässä myös netistä tulostellut vanhoja tenttikysymyksiä tuohon perhe- ja perintöoikeuteen, joten niitä olen lueskellut ja on ollut aika yllättävää huomata, että samat kysymykset niissä toistuvat. Voisi melkein olla lukematta ko. tenttiin ja luottaa noihin kysymyksiin ;) No ei kai, pakko siihen on ollut lukea ja onneksi se tentti on vasta 21.11.Mä käyn tässä välissä tekemässä tuon oikeudellisen ratkaisutoiminnan tentin 11.11, vaikka alunperin mun piti se tehdä vasta 5.12. Pienenä kysymysmerkkinä on tuon oikeushistorian uusinta... kun siitä ei oo arvosanaa vielä paukahtanut mulle..! Hyvä kun itekään enää pysyy kärryillä, että mikä tentti on aina seuraavaksi, kun oon näitä joutunut pyörittelemään edestakaisin tuon etätenttimispaikan takia.

Kohta alkaa olla tämä syksy plakkarissa, joten viimeistään joulukuussa voikin tehdä jonkin sortin yhteenvedon tästä syksystä. En tosin olisi vuosi sitten uskonut, että tässä sitä vaan opiskellaan ;)

Marraskuun agendalla ovat seuraavat kurssit:

Englanti
Oikeudellinen ratkaisutoiminta
Ympäristöoikeuden perusteet
Perhe ja perintöoikeus
Rikosoikeuden ryhmätyö

Ja kävin muuten piruttain siellä avoimen moodlessa tsekkaamassa noita rikosoikeuden ryhmäjakoja, niin aakkosten mukaan oli laitettu.. Saapa nähdä, että minkälaisia tyyppejä omaan ryhmään on sattunut..toivottavasti hyvin motivoituneita, niin olisi helppoa tehdä sitä työtä.

tiistai 1. marraskuuta 2011

Enkun oral presentation on ohitse!



Huh huh!

Nyt se enkun suullinen esitelmä on ohitse ja en ainakaan reputtanut sitä (maikka sanoi, että sain tuosta kurssista nyt 3op, kun tehtävät + suullinen esitys on tehty) Arvosanan kertoo ensi viikolla! :)

Joudun vielä osallistumaan tuohon jatkokurssille, että saan siitä sen 4op, jotta se käännetään tuohon pakolliseen kieliopinto-osioon, Koko viime viikon stressasin sitä niin paljon, kun siinä piti pölöttää 20min oman alan aiheesta, että omista töistä saatika blogin kirjoittamiseta ei meinannut tulla mitään :) Mulla muuten tuo kesti tasan 16min, kun opettaja kellotti...

Mulle kävi siinä vielä sellainen kämmi, että en ollut tajunnut, että siihen pitää valmistautua etukäteen niin, että pitää itsellä olla omaan aiheeseen liittyviä kysymyksiä, joita kysellä sitten muilta siinä oman esitelmänsä aikana eli tavallaan pitää huolta siitä, että he ymmärtävät mistä on kyse ja motivoida heitä keskustelemaan aiheesta ja pitää jouhevaa keskustelua yllä.

Mulle kävi se siis ilmi siinä ekan henkilön esityksen aikana! Oli pikkunen paniikki siinä samaan aikaan vastailla hänen esittämiin kysymyksiin ja keksiä itse omia kysymyksiä omaan esitykseen liittyvää, jotta siinä pysyisi sellainen mukava keskustelu yllä. Ainakin olin improvisaation mestari, heh! :)

Ja olihan tuo nyt sitten kaiken kaikkiaan ihan hauska kokemus näin etänä suorittaa tuo kurssi ja se tosiaan vielä jatkuu muutamilla tehtävillä, että se täydentyy 4op:ksi.

Ja siis se vapaat/ohjatut keskustelut esitysten aikana ja sen jälkeen olivat ihan huippuja. Saatiin kaikki aika monet hyvät naurut eriävistä mielipiteistä ja kokemuksista! :)

Eli jos joku haluaa käydä etänä tuon enkun kurssin, niin ilman muuta suosittelen, koska se ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua ja kaikki hoituu netin välityksellä. Paitsi on tietenkin ne pakolliset "skype-kerrat"- kun pitää olla kaikkien koneella, mutta muuten on vapaata.

Nyt oon niin onnellinen, että tuo on yhtä opintopistettä vaille suoritettu! ;)

Nyt voi vapaasti alkaa keskittymään seuraavaan tenttiin ilman stressitekijöitä...